AnnaW_3166_2

Vardagsballerina

"Jag har samlat på visor som visdomsord. En del har jag gjort till ”mina”. Det vill säga att jag har spelat dem så många gånger att jag nästan tror att jag kunde ha skrivit dom själv. En del har jag skrivit själv för jag har inte hittat någon som har sagt just det jag ville berätta. Sammanlagt blev det ett antal historier som jag ville samla på en cd.

Det blev en spännande men krokig resa. Från funderingar vid hallandskusten, via en dansk fjord upp till en norsk fjälltopp. Några låtskrivarpauser på Göteborgs bästa kaffebar och så landade hela projektet i gränsstaden Halden. På vägen mötte jag härliga människor och skickliga musiker att samarbeta med – Perry, Freddy, Jon och Terje x 2 – som lade själ och hjärta i att få min cd att låta så bra som möjligt. Och Lars Martin Myhre – i Norge omtalad som melodins mästare. I produktionen en mästare på att skapa förutsättningar för att skön musik skulle uppstå."

CDn Vardagsballerina utgavs 2012 (Soundcarrier) och blev nominerad till Årets visa i de svenska skivbolagens Manifest-gala.

"Med en mix av absolut precision och kärleksfull svart humor dyker detta album upp och klämmer sig in på den allra finaste svenska visscenen.”
Fredrik B. Nilsson Obladoo

”Rösten är fin och låtarna starka, speciellt texternas rapport från vardagen, med lite smartare ordvändningar än vanligt – nånstans mellan Barbro Hörberg och Sonja Åkesson.”
NWT  

”Skivan är inspelad i Halden i Norge och om detta är en återbetalning för norrmännens eventuella mord på Karl XII så tycker jag att skulden med råge är betald. Detta är en fantastiskt bra platta.”
Lira

”Hallandsboende Wirsén är en rutinerad sångerska och levererar med värme, tydlighet och känsla för ordens värden.”
Sydsvenskan

”Mest inntrykk, när det kommer til kritan, som svenskene sier, gjør hennes versjon av dramatikeren Bengt Ahlfors Sjuttonde november. Dette er livsklok hverdagsfilosofi med utroskap, ufornuft og følelser som tema, tolket så inderlig og sårt at det blir en personlig erklæring helt på høyde med det beste av øvrig nordisk visekunst.”
Viser.no